Terjeszkedik a Bosch

A német Bosch Group autóipari technológia beszállító vállalat az elkövetkező három évben 17 milliárd rúpia (250 millió dollár) beruházást hajt végre az indiai piacon a növekvő autóipari kereslet kielégítésére - jelentette be Volkmar Denner vezérigazgató.
Szepesi Anita, 2018. június 20. szerda, 17:40
Fotó: Reuters

A Bosch a fejlesztési beruházások mellett további hatmilliárd rúpiát invesztál bangalorei (Bengaluru) gyártóüzemének modernizálásába és termelési fókuszának átállításába a dolgok internete (IoT) technológiai igényei szerint - írta az MTI.

A Bosch az elektromos mobilitásban látja a legnagyobb növekedési potenciált az indiai piacon, miután Narenda Modi miniszterelnök szándékai szerint 2030-tól már csak elektromos autókat lehetne értékesíteni.

A Bosch szerint a jelen a hagyományos robbanómotorok és a villanymotorok előnyeit ötvöző hibrid járműveké, ezek egyengethetik a teljesen elektromos közlekedés felé vezető utat.

India a világ egyik leggyorsabban növekvő autópiaca. A tavaly több mint három milliós személygépkocsi értékesítésnek azonban alig 0,1 százaléka volt elektromos autó.

A Bosch tavaly kétmilliárd eurós bevételre tett szert az indiai piacon.

Fotó: Bosch

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.06.20 21:34

Nagy terjeszkedésnek nem mondanám mivel jónéhány éve van ott fejlesztőközpont is és gyártás is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html