Terjeszkedik az UniCredit

Líbiában terjeszkedik a Magyarországon is érdekelt UniCredit bankcsoport - jelentette kedden a Milano Finanza című olasz lap.
MTI-Eco, 2010. november 23. kedd, 14:47
Fotó:

Az UniCredit már meg is szerezte a működési engedélyt az észak-afrikai országban, és jövőre belép a piacra. "2011 a legalkalmasabb év arra, hogy startoljunk Líbiában" - idézte a gazdasági lap Roberto Nicastro stratégiai igazgatót.

Az UniCredit igen jó kapcsolatokat ápol Líbiával - emlékeztet a milánói újság. Líbiai állami szervezetek - a központi bank és az állami befektetési alap - összesen 7,6 százalékos részesedéssel rendelkeznek az olaszországi központú bankcsoportban, Farhat Omar Bengdara, a tripolisi központi bank vezetője pedig az UniCredit igazgatótanácsi tagja.

Az egyre növekvő líbiai befolyás nyáron konfliktust okozott a társaságnál, aminek következtében Alessandro Profumo vezérigazgató szeptemberben távozni kényszerült.

Az UniCredit Kínában is terjeszkedik jövőre. A sanghaji fiók után Kanton (Guangzhou) városban is fiókot nyitnak 2011-ben, és egy harmadikat is terveznek az ázsiai országban. "A Kínában befektető olasz vállalkozásokat kívánjuk támogatni" - mondta az UniCredit stratégiai vezetője.

Az UniCredit 1998-ban alakult több olasz bank összeolvadásával, és Alessandro Porfumo vezetése alatt fejlődött 40 millió ügyfelet kiszolgáló páneurópai pénzintézetté. A társaság 2007-ben lépett a magyar piacra, a német HVB Bank magyarországi érdekeltségének megvételével.

HOZZÁSZÓLÁSOK