A Tesco hadat üzent a készpénznek

Készpénzmentes bolttal erősít a Tesco London belvárosában. Az új üzletben önkiszolgáló kasszáknál lehet bankkártyával vagy például ApplePay-jel fizetni.
Csernátony Csaba, 2020. március 3. kedd, 18:50
Fotó: Shutterstock

Első készpénzmentes boltját nyitott meg a Tesco London belvárosában: az üzletben különböző elektronikus fizetési módokkal tudják kiegyenlíteni a számlát a vásárlók.

Az önkiszolgáló kasszáknál például bankkártyákkal, Apple Pay és a Tesco Pay+ szolgáltatással lehet fizetni - írja a brit lapok, köztük a Guardian. Az első készpénzmentes bolt Tesco-üzlet egyébként a cég főhadiszállása közelében, Hertfordshire-ben nyitott meg.

A londoni egységben 14 kasszából mindössze kettőnél vannak pénztárosok, akik az alkohol- és cigarettavásárálásoknál segítenek. A bolttal azokat a vásárlókat célozták meg, akik gyorsan túl akarnak lenne a bevásárláson. Egy vevő szerint például mindössze pár perc volt, amíg megvette az ebédjét és nem voltak sorok a kasszáknál. Egy másik vásárló szerint viszont túl érzékeny a szkenner, így kétszer is lehúzta ugyanazt a tételt.

HOZZÁSZÓLÁSOK