Célkeresztbe került a lengyel Tesco - ki fog ennek örülni?

Lengyelországban tovább tart a spekuláció a sajtóban arról, hogy ha a kormány komolyan gondolja egy nemzeti áruházlánc elindítását, akkor melyik külföldi cégre tehet felvásárlási ajánlatot.
Barabás Júlia, 2020. június 6. szombat, 12:27
Fotó: Pixabay

Lengyel kormánykörökben felvetik a lehetőségét annak, hogy az állam belépjen a kiskereskedelmi szektorba, magyarán nemzeti áruházláncot indítsanak. Erre két lehetőség kínálkozik: vagy saját üzletlánc gründolása, vagy egy meglévő felvásárlása.

Az utóbbival kapcsolatban a legfrissebb sajtótalálgatások a Tesco ottani leányvállalata vagy a Zabka megszerzéséről szólnak - írta a Business Insider Polska..

Mint az Állami Eszközök Minisztériuma megerősítette, azon dolgoznak, hogy összekapcsolják a hazai mezőgazdasági és az élelmiszeripari termelőket, amelyeknek szoros állami kapcsolataik vannak, és ezek termékeinek értékesítését.

Sajtóinformációk szerint az új struktúrában lenne egy nagy üzletlánc, amelynek létrehozásába állítólag a PKN Orlen is beszállhat. Megpróbálhatják megszerezni a Tesco lengyel leányvállalatát, amely néhány éve átalakításon megy keresztül gyenge teljesítménye miatt. A brit anyacégnél szóba kerülhetett ennek a leányának az eladása. A másik lehetőség a luxemburgi CVC Capital Partners tulajdonában lévő Zabka megvétele, amely néhány éve - mint akkor arról a nem hivatalos hírek szóltak - már felkeltette az Orlen figyelmét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.06.06 13:22

Ki erőlteti ebben az országba a kiemelt lengyel híreket?
Szerintem a régi fals néphiedelmek mind bebuktak, így a nagy lengyel-magyar barátság is.
Főleg azóta, hogy fizettük a lengyelek békemeneti támogató útját.
Túl van erőltetve a lengyel mindennapi hírünket add meg nekünk ma fejezet.
Mi az oroszokkal vagyunk, azok meg földhöz b@szták azokat a repülőket, amelyik kacsinszkyék voltak.
A fidesz döntse már el, hogy kacsinszky, vagy Putyin, de amihez nem kell tartanom magam., csak a fidesznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.06.06 13:02

A politikusok sosem tanulnak. Az állam rossz tulajdonos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html