Kivonul a Tesco Lengyelországból

Veszteségei miatt a boltbezárások után teljes lengyelországi üzletágától megválhat a Tesco áruházlánc, hamarosan sor kerülhet az ügylet véglegesítésére - értesült a Magyar Nemzet londoni forrásból.
Domokos László, 2019. szeptember 11. szerda, 06:51
Fotó: AFP

A veszteséges leányvállalat leépítése nem érinti a magyarországi áruházakat és vásárlókat - írta a napilap.

A Magyar Nemzet szerint az anyavállalat központjában befektetői döntés születhetett arról, hogy a diszkontok térhódítása miatt globálisan piaci hátrányba került kereskedelmi multi megválik a közép-európai Tesco Europe csoport veszteséges lengyelországi üzletágától, ahol nemrégiben újabb négy hipermarketet és egy nagykereskedelmi központot zártak be.

A vevő az a Lengyelországban tavaly óta gyors ütemben terjeszkedő, Dealz elnevezésű diszkontlánc lehet, amely tagja a szintén Nagy-Britanniában, 1990-ben alapított, összesen közel ezer egységet jegyző Poundland hálózatnak. A magyar piacon kevésbé ismert lánc a weboldala szerint "az Egyesült Királyság egyik legnagyobb árengedmény- és értékkereskedője".

A lengyelországi boltokat érintő döntések célja, hogy az üzletág teljesítményét javítsák, ezáltal közelítsék a másik három közép-európai piac eredményéhez. A döntések lengyelspecifikusak és a sajátos piaci körülményekre reflektálnak. E döntések nincsenek hatással a cseh, szlovák és magyar üzletágunk működésére vagy a magyar vásárlókra - közölte a Tesco-Globál Áruházak Zrt. a napilappal. A Tesco elkötelezett aziránt, hogy folytassa magyar üzletágának fejlesztését, illetve befektetéseit a hálózat modernizálásába a korábban lapunkban bejelentett stratégiával összhangban. Míg Magyarországon a Tesco piaci részesedése több mint 15 százalékos a kiskereskedelemből, vagyis az összes szereplő közül a legnagyobb, a lengyeleknél az aránya csupán 4 százalék.

Gyorsan terjeszkedik Lengyelországban a Poundland diszkonthálózathoz tartozó Dealz, amely elsősorban az Ír Köztársaságban, Spanyolországban ismert. Különlegessége, hogy árucikkeit - az élelmiszereken kívül főként háztartási termékeket - általában rögzített, 1,5 eurós áron kínálja - írta a Rzeczpospolita nyomán korábban a Napi.hu. A brit kereskedelmi hálózat meglepően jól megy a lengyeleknél, már 27 üzletük van és sorra nyitják az újabbakat. A Poundland 1990-ben alakult, jelenleg 900 üzlete van és 18 ezer alkalmazottnak ad munkát. Lengyelországban 2018-ban jelentek meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.09.11 08:58

a lengyeleknél majd az lenne a legsikeresebb
ahol minden áru ingyen van
a dolgozók pedig az eu átlag dupláját keresik:)
( persze úgy, hogy be se kell menni )
korábban mintha Csányi is érdeklődött volna
a lengyel Tesco iránt - még, jó hogy a top manager
leintette
jól rácseszett volna a tolvaj/spórolós lengyelekkel
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html