Elindult a Tesco új hadjárata

A Tesco - egyelőre csak Nagy-Britanniában és kísérleti jelleggel - megszüntette több tucat zöldség és gyümölcs műanyag csomagolását. Ezzel nagy lépést tesz környezetvédelmi programja végrehajtásában.
Komócsin Sándor, 2019. március 25. hétfő, 12:25
Fotó: Napi.hu

A Tesco nagy-britanniai anyavállalata elindította azt a kísérleti projektet, amelyben számos olyan zöldséget és gyümölcsöt, amelyeknél megoldható a csomagolás nélküli árusítás, műanyagborítás nélkül kínálnak a vevőknek - tudósított a Guardian.

A szigetország legnagyobb áruházlánca egy hónapon át értékesít, egészen pontosan 45 élelmiszert ilyen módon. Vannak közöttük almafajták, hagymák, gombák, banánok, avokádók és paprikák.

A projekt azon környezetvédelmi program része, amelyet a múlt évben hirdetett meg az áruházlánc. Ennek egyik célja, hogy 2019-ben végleg szakítsanak a nehezen újrahasznosítható csomagolóanyagokkal, a másik része az, hogy 2025-ben már csak teljesen újrafeldolgozható dobozokat, zacskókat akarnak használni.

A nagy szupermarketláncok minden egyes évben 800 ezer tonna csomagolóanyag-szemetet produkálnak, miközben a fogyasztóik egyre inkább elvráják tőlük, hogy változtassanak ezen. Valamit javított a helyzeten, hogy megszüntették az ingyenes bevásárlózacskókat, ám tudományos kutatások szerint még mindig sok milliárd ilyen terméket értékesítenek az áruházláncok. A zacskók fizetőssé tétele nyomán Németország, Norvégia, Írország és Észak-Franciaország partjai mentén 30 százalékkal csökkent a tengerfenéken összegyűlt műanyag zacskók mennyisége.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sulykaponka, 2019.03.25 15:35

@europeer: igy van, a tesco kosarai undoritoan koszosak. hiaba a nagy valasztek, ha igenytelen, szutykos szarkupac az egesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.03.25 14:42

A magyar TESCO meg úgy küzd a környezetszennyezés ellen, hogy nem tisztítja/fertőtleníti a kosarait.
A magyar állam pedig nem tesz ellene semmit, még a KÖJÁL-t is megszüntette.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html