Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legalább nyolc év munkatapasztalatot és valami "különlegeset" kell magával hoznia a munkavállalónak, aki a gyártásirányítási vezetője akar lenni a Tesla gigagyárának a Berlin melletti Grünheidében - írta a Handelsblatt nyomán a Forbes.hu.

A pozícióban emellett jól kell tudni dolgozni nyomás alatt, és el kell viselni, hogy akár éjszakánként is fontos ügyekben kereshetik telefonon. Cserébe akár 300 ezer eurós (110 millió forintos) éves fizetést is kaphat, aki megfelel a követelményeknek.

Az autópiacon és gyártásban járatos szakértők szerint az új gyár más vezető pozícióiban a reálisan elvárható fizetés évi 150-200 ezer euró körül mozog. A Grünheidben épülő gyár várhatóan idén júliusban kezdi meg a termelést. Addig még 350 betöltetlen pozícióra kell munkatársakat találnia az amerikai cégnek.

A napilap szerint a jelentős tapasztalatot igénylő vezetői pozíciókra Németországban könnyű lesz megfelelő jelölteket találni, a Tesla-gyárban folyó lítiumionos akkumulátorok gyártásához azonban sokkal nehezebb lesz. Nemcsak a német munkavállalók tapasztalata hiányzik ehhez, de a Tesla konkurenciája is aktív az országban.