Versenyt fut az idővel a Tesla

A Tesla új modelljével megrakott óriási konténerhajók futnak versenyt az idővel, hogy a Csendes-óceánon átkelve még március 1-je előtt megérkezzenek Kínába - számolt be a Quartz alapján a Portfolio.hu.
Domokos László, 2019. február 14. csütörtök, 13:29
Fotó: Tesla

A tavalyi december eleji G20-as csúcson Kína bejelentette, hogy 90 napra felfüggeszti a 25 százalékos importvámot, amelyet az USA-ból származó járművekre vetett ki pótlólagosan a vámháború keretében. Emiatt a kínai gyártással még mindig nem rendelkező Tesla rohan, hogy a 2019. március 1-je előtt minél több Model 3-t juttasson el az országba - írta a portál.

Összesen 3 konténerhajó szállítja el a járműveket az ázsiai vásárlókhoz, közülük az első, a Glovis Symphony február 13-án már megérkezett Sanghajba. Két másik hajó, a Morning Cindy és az Emerald Ace viszont versenyt fut az idővel, hogy a jövő héten megérkezzen Kínába - derül ki a Quartz beszámolójából.

Jó hír viszont, hogy Pekingben csütörtökön megkezdődött a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások újabb, kétnapos fordulója. A  világ két legnagyobb gazdaságának képviselői harmadik alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz azóta, hogy Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök december elején Buenos Airesben személyes találkozójukon 90 napra kereskedelmi "tűzszünetet" kötött, esélyt adva a hónapok óta dúló vámháború lezárásának.

Az Egyesült Államok és Kína tavaly nyáron vetett ki kölcsönösen 50-50 milliárd dollár értékű importárura 25 százalékos pótvámot. Szeptember 24-én további, összesen 260 milliárd dollár értékű árura vezetett be pótvámot a két ország. Kína 5, illetve 10 százalékos pótlólagos vámot vetett ki 60 milliárd dollárnyi amerikai árura. Az Egyesült Államok mintegy 200 milliárd dollár értékű kínai termékre vetett ki az év végéig 10 százalékos pótvámot, amelynek mértékét januártól emelte volna 25 százalékra. A pótvám megemelését március 1-ig elhalasztották.

Így amennyiben most lesz megállapodás, okafogyottá válik a Tesla rohanása. Idén januárban az elektromos autógyártó megkezdte az Egyesült Államokon kívüli első gyárának építését is, Kínában.

A Tesla júliusban állapodott meg a sanghaji hatóságokkal arról, hogy ott építi fel autógyártó üzemét. A beruházás értéke mintegy 2 milliárd dollár, az üzem, amikor már teljes kapacitással működik, évi 500 ezer autót gyárt majd. Sanghajban a Tesla tömegterméknek szánt Model 3 autóját állítják majd elő, tervek szerint a termelés már a 2019 végén beindulhat. Sanghaj ipari körzetében a Tesla 864,8 ezer négyzetméternyi területet vásárolt meg októberben, amit 50 évre kapott meg hasznosításra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix6, 2019.02.17 09:10

@Panzerkraftwagen_Drei:
"https://hvg.hu/cegauto/20190217_diderges_vagy_hatotav_a_villanyautosoknak_valasztaniuk_kell"

"Egyes mérések szerint a tisztán elektromos autókkal a zimankóban 65 százalékkal rövidebb távolság tehető meg, mint kellemes tavaszi hőmérséklet mellett."
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.02.14 14:05

Tesla: Weak Model 3 Demand In Europe And China May Widen Losses In 2019

https://seekingalpha.com/article/4239396-tesla-weak-model-3-demand-europe-china-may-widen-losses-2019

Tesla Model 3 Drives Off The Demand Cliff

https://seekingalpha.com/article/4240781-tesla-model-3-drives-demand-cliff


Comments


Technology Equity Strategies, Contributor
Comments3809 | + Follow

Really great article.

This company is in deep deep chocolate pudding.

Without a paddle.

And its far worse than it appears because it is run by an arrogant fool who can?t look directly at a problem and acknowledge it.

The price action also tells us that the owners are getting tired of having to deny the obvious, day after day after day.

My suspicion is that those big institutional holders really only own this thing because they can write lucrative calls agains their position, thus manufacturing a high yield. And that particular game gets worn out eventually.
08 Feb 2019, 12:11 PM
Reply
Like 45
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html