Hamarosan itthon is elindulhat a török sorozatcsatorna

Elindult az első nemzetközi török dráma csatorna, amelynek magyarországi megjelenéséről is tárgyalnak már a szolgáltatókkal. A tévéadón 800 órányi friss tartalmat kínálnak a nézőknek.
Szabó Dániel, 2019. április 11. csütörtök, 14:49
Fotó: Getty Images

Az SPI/FilmBox bejelentette az első nemzetközi török dráma csatorna, a Timeless Drama Channel (TDC) sugárzását, amely így világszerte hozzáférhetővé válik a tévénézők számára. A vállalat különböző kábelszolgáltatókkal mintegy tíz együttműködési megállapodást kötött, több mint egymillió háztartásba eljuttatva ezzel a csatornát - közölte a hírt a DTV News.

A csatornát Ay Yapim együttműködésével hozták létre, aki számos díjnyertes török sorozat szerzője és producere. Az adón 800 óránál is több friss tartalom lesz az induláskor, köztük olyan népszerű sorozatokkal, mint a Karadayi; a Piszkos pénz, tiszta szerelem; a Szerelemben, háborúban; a Hazugságok gyűrűjében; az Analar Ve Anneler (Anyák és anyák).

"A Timeless Drama Channel bevezetése jelentős változásokat eredményezhet a nemzetközi televíziós piacon: a lehető legszélesebb közönség számára tesszük elérhetővé a török drámákat, ami világsikert hozhat a műfajnak" - mondta Berk Uziyel, az SPI vezérigazgatója, aki arról is beszélt, hogy Törökország mára a világ második legnagyobb telenovella-exportőre lett. Itthon is futottak már népszerű török sorozatok, például a Szulejmán vagy a jelenleg is műsoron lévő Elif - A szeretet útján.

A csatorna kezdetben tíz nyelven (beleértve a bolgárt, románt, macedónt, szerbet, horvátot, albánt és arabot), angol felirattal lesz elérhető Európa-szert az EUTELSAT 16A műholdján. A közeljövőben újabb megállapodások várhatók a közel-keleti és észak-afrikai régióban, de már a magyarországi sugárzásról is tárgyalnak a kábelszolgáltatókkal.

Nem rég indult el itthon Nicktoons néven egy gyermekcsatorna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.04.11 23:49

@europeer: ti férgek voltatok, akik Buda felszabadításakor is a törökök mellett "harcoltatok", szóval nyugodtan akaszd fel magad.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.04.11 22:50

Akkor ugye egy hülye népet többször is le tud igázni egy másik nép?
150 évig uralkodtak magyarországon, kiírtva a lakosság majdnem egészét.
Erre jön egy barom orbán, és azt mondja a lakosságnak, ez a török dúlás csak egy pikniknik volt, és szeressük a leigázónkat.
Ugye, nem én vagyok a hazaáruló mocsok, ha az ország miniszterelnöke élteti a magyarok kiirtását?
Ugye, nem én vagyok a hazaáruló mocsok, ha az ország miniszterelnöke letérdel a török vezetésnek gül baba türbéjének átadásakor?
Ki ez a hazaáruló nem magyar miniszterelnök?
Ennek a senkiházinak kellene megfelelnem? Lóf@sztr!
A családomhoz, nemzetségemhez ez egy senki. Egy igazi senki.
A régi elbírálás szerint, és a mostani ténykedése szerint is.
Hajoljon be neki az, aki a vajdaságot elfogadja. Megérdemli, legyen tele a szája.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html