Tévedésből kapott valaki 28 milliárd eurót!

A Deutsche Bank bőkezűen bánt egy ismeretlennel, amikor valakinek véletlenül elutaltak a számlájára 28 milliárd eurót, (8680 milliárd forintot) - írja az Index a Bloomberg alapján.
Szabó Dániel, 2018. április 21. szombat, 18:16
Fotó: AFP

Még húsvét előtt történt az eset, hogy a 2017-es német költségvetési többlet kétszeresének megfelelő összeget utalta át tévedésből a szerencsés ismeretlennek. A Deutsche Bank állítja, szinte azonnal észrevették a 28 milliárd eurós hibát, de a pénzügyi szakemberek felhívták a figyelmet, hogy még a legbiztonságosabbnak ítélt pénzügyi rendszerekbe is hiba csúszhat.

Érdekesség, hogy épp két korábbi vezető távozásakor történt az eset, egyikük az a Kim Hammonds IT vezető, aki korábban, a Boeingnél és a Fordnál is megfordult egy kiszivárgott belső értekezleten a legbénább (legdiszfunkcionálisabb) társaságnak nevezte Németország legnagyobb pénzintézetét - írja az Index a történethez illő anekdotát.

A fotó forrása: John MacDougall/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

YYYYY, 2018.04.23 09:16

Nem Kósa Lajosnak utalták véletlen??? :) :) :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2018.04.21 22:06

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html