Neckermann-csőd: török felvásárló kopogtat

Az Anex Tour török utaztatási cég tulajdonába kerülhet a szeptemberben csődbe ment Thomas Cook utazási iroda németországi érdekeltsége, amely olyan vállalatokat egyesített, mint az Öger Tours, a Bucher Reisen és a Neckermann.
Szabó Dániel, 2019. november 19. kedd, 09:53
Fotó: Getty Images

A Daily Sabah angol nyelvű török hírportál emlékeztetett arra, hogy az Anex Tour a múlt héten felvásárolta a csődbe jutott brit utazásszervező csoport oroszországi leányvállalatát, a közel 90 éve alapított Intouristot. Vagyis a társaság éppen terjeszkedésben van: ha pedig megvehetik a Thomas Cook csődje miatt nehéz helyzetben lévő Neckermannt, akkor az Anex Tour lehet a második legnagyobb utazási iroda a piacon - írja az Index az MTI alapján.

Az 1841-ben Thomas Cook üzletember által alapított cég világszerte 22 ezer, Nagy-Britanniában 9 ezer alkalmazottat foglalkoztatott, és 94 repülőgépből álló saját légitársasága is volt. A cég hónapok óta pénzügyi nehézségekkel küszködött; a március 31-én zárult fél évről 1,5 milliárd font (570 milliárd forint) adózás előtti veszteséget jelentett.

A magyarországi Neckermann utazási irodát a lehetséges felvásárlás nem érinti: az a Thomas Cook ausztriai leányvállalatának tulajdonában van az elérhető cégadatok szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK