Ez okozhatta a katasztrófát - az összes Boeing 737 Max földre kerülhet

A Boeing javasolja, hogy az egész világon függesszék fel a 737 Max-sorozatú gépek indítását - idézi a cég sajtóközleményét az Index.
Szepesi Anita, 2019. március 13. szerda, 21:27
Fotó: Boeing

A gyanú szerint a balesetet a robotpilóta szoftverében rejlő hiba, azaz típushiba okozhatta, nem pedig egyedi műszaki probléma, vagy pilótahiba. A robotpilóta hibája, hogy a felszállási sebesség megmagyarázhatatlanul ingadozik. Az amerikai tiltás azt jelzi, hogy most már ott sem zárják ki a típushiba lehetőségét - írja a portál.

A cég szoftverfrissítést ígér.

Európa után szerdán Kanada, majd az USA is megtiltotta, hogy légterében repüljenek a Boeing 737 Max 8 és 9-es típusai.

Mint kiderült, a pilóta nem sokkal a zuhanás előtt irányítási problémákról számolt be, amelyet nem madárraj, vagy más külső tényező okozott - idézi a Guardiant a portál.

Ez a géptípus legnagyobb számban az Egyesült Államokon kívül Kínába került, de van a belőle a norvég légitársaságnak is.

Vasárnap, röviddel az Addisz-Abebából végrehajtott felszállást követően lezuhant az Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8-as utasszállítója, a 157 halálos áldozattal járó katasztrófát senki nem élte túl.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.03.14 08:34

Tragikus természetesen, de azért még mindig a repülés az egyik legbiztonságosabb utazás. Autó balesetekben messze többen halnak meg. A 737-esre rájár a rúd. Már a korábbi modellekkel is gond volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.03.14 07:57

jó nagy kakiban van a boeing
1 hét alatt már jó 20%-ot esett a részvény
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html