Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Financial Times szerint a vállalaton belül létrehozott befektetéskezelő egység mérete, portfóliójának összetétele, és önmagában a létezése is ismeretlen volt eddig a nyilvánosság számára. Pedig az üzletágat már 30 éve létrehozták - írja a portfolio.hu.

Az elmúlt évtizedekben az alap szép profitot termelt a tanácsadó cég klienseinek. Az üzletág zászlóshajója a Compass Special Situations, mely az utóbbi 25 évben 24-szer profitot csinált. Mindössze 2008-ban, a pénzügyi válság idején nem tudott nyereséget termelni.

Az alap dokumentumai alapján a McKinsey olyan vállalatok részvényeiben is fektethetett, melyeknek tanácsadói oldalon ügyfele volt.

A befektetési műhely összesen 80 embert foglalkoztat a világ több országában, ezzel versenyez méretben és kezelt vagyonban is a legnagyobb hedge fundokkal.

A befektetési üzletág szofisztikált saját számlás kereskedési stratégiákat alkalmazott, és igénybe vette külső hedgfe fund és private equity menedzserek szolgáltatását is.

Az alap elsősorban makro stratégiákra specializálódott, és összetett, illikvid tranzakciókban vett részt nagy hedge fundokkal.

2014-ben 14 százalékos hozamot ért el, míg a fedezeti alapok átlagosan 3 százalékos hozamot tudtak csinálni ebben az évben.