Több ezer dolgozót küld el a Roche

A svájci gyógyszergyártó-óriás, a Roche Holdings hatalmas hatékonyságnövelő átszervezésbe kezdett; 2012-től kezdve évi 2,4 milliárd svájci frankot spórolnának közel ötezer dolgozójuk elküldésével.
NAPI, 2010. november 17. szerda, 09:51
Fotó:

A következő két évben munkavállalóinak 6 százalékát, 4800 főt küldi el a Roche világszerte, elsősorban a globális marketingrészleget, és a gyógyszergyári alkalmazottakat érintik a leépítések.

Severin Schwan, a Roche vezérigazgatója szerint a más gyógyszergyártók hasonló átstrukturálást valósítottak meg az utóbbi években, az így megváltozó piaci környezetre és az árnyomásra kellett reagálnia a cégnek.

Jövőre 1,8 milliárd, 2012-től kezdve pedig évi 2,4 milliárd svájci frankot kívánnak megtakarítani a változtatásokkal; az átszervezés azonban költséges lesz, a három év alatt 2,7 milliárd frankba fog kerülni a vállalatnak - tette hozzá a vezérigazgató.

A DZ Bank Reuters által megkérdezett elemzője szerint pozitív meglepetés a gyógyszercég célszáma, mivel a piacon évi 2 milliárd frankos megtakarítási programra számítottak; az elemző szerint ha a program sikeres, akár 20-25 százalékkal is nőhet a cég profitja.

HOZZÁSZÓLÁSOK