A jövőjükért aggódnak a pozsonyi Volkswagen alkalmazottai, ugyanis a portál szerint a vezetőség lehetséges elbocsátásokat tervez.

Miután az elmúlt hónapban megközelítőleg ezer munkás távozott az üzemből, ezúttal az elbocsátás akár háromezer alkalmazottat is érinthet - ebből 500 logisztikai munkást. A hírt a szakszervezet elnöke, Zoroslav Smolinksý is megerősítette.

"A vezetőség tájékoztatott a lehetséges létszámcsökkentésről. Ez azonban csak akkor veszélyeztet, amennyiben az elkövetkező évekre az üzem nem kapna engedélyt új modellek gyártására" - nyilatkozta Smolinský, aki szerint a helyzet végül megnyugszik majd és az üzem gyárthat új modelleket.

Smolinský elmondása szerint felkérték a németországi szakszervezetet, hogy segítsenek nyomást gyakorolni az ottani vezetőségre, és adjanak új termelést a pozsonyi üzemnek. Szerinte az Audi és a ©koda egyes modellje is versenyben van, de konkrétumokat csak az elkövetkező hetekben mondhatnak.

Korábban megírtuk, hogy a szlovákiai VW már elbocsátott körülbelül 500 kikölcsönzött magyar dolgozót, akik visszatérhettek az Audi Hungariához.