Több mint 100 milliárd dollárért kelhet el az ABN Amro

Pénteken végre pontot tehetnek a történelem legnagyobb bankfelvásárlási tárgyalásainak végére.
NAPI Online, 2007. október 5. péntek, 12:40
Fotó:

A globális következményekkel is járó, de az európai bankpiac képét mindenképp jelentősen átszabó bankfelvásárlási ügylet, az ABN Amro eladása pénteken véget érhet a Royal Bank of Scotland 101 milliárd dolláros ajánlatának elfogadásával.

A Royal Bank of Scotland vezette konzorcium ajánlatának határideje pénteken jár le, azt követően, hogy csütörtök délután az ugyancsak esélyesnek tartott Barclays nem újította meg korábbi ajánlatát, ezzel befejezte a tárgyalásokat, ma pedig minden bizonnyal bejelenti vereségét.

A tárgyalások kimenetele biztosnak látszik, hiszen a holland bankot három részre felosztani kívánó konzorcium ajánlata nagyságrendekkel meghaladja a Barclays utolsó ajánlatát. A RBS vezette konzorcium - melynek tagjai továbbá a spanyol Banco Santander és a Fortis - nagyrészt készpénzes ajánlatának elfogadását minden bizonnyal csak hétfőn jelentik be az illetékesek.

Az ABN Amro részvényeinek kereskedelmét felfüggesztették csütörtökön, a Barclays ajánlatának lezárásával egy időben, és ugyanígy felfüggesztik pénteken is, az RBS-konzorcium ajánlatának beérkezésekor. Az ajánlattevő intézmények részvényei emelkedést mutattak az elmúlt napokban, követve a bankszektor általános emelkedését.

HOZZÁSZÓLÁSOK