Töretlen az orosz idegenforgalom

Az ukrán válság sem fogta vissza az oroszországi idegenforgalmat és turizmust.
Napi.hu, 2014. június 27. péntek, 12:00
Fotó: Reuters

Az ukrajnai helyzet nem gyakorolt befolyást az orosz turizmusra - nyilatkozta a Rostourism elnökhelyettese, Dmitrij Amuntsz, sőt az ország bekerült a világ tíz legnépszerűbb utazási célpontja közé. Évente 13-15 százalékkal nő az ide látogató külföldiek száma, és az oroszok is szívesen utaznak - a világon az ötödik legtöbbet költenek külföldön.

Az optimista nyilatkozat különösen érdekes annak fényében, hogy Vlagyimir Alimov külügyminisztériumi szóvivő emlékeztetett rá: a Világgazdasági Fórum tavalyi jelentése szerint a világ 140 országának idegenforgalmi és turisztikai versenyképességi listáján Oroszország a 63. lett. Ennek legfőbb oka Alimov szerint a turisztikai infrastruktúra fejletlensége, a rossz biztonság, beleértve az országúti balesetek magas számát, és az idegenforgalom állami támogatásának gyengesége.

A Krím-félsziget forgalma drámaian visszaesett, de kormányszinten bíznak benne, hogy a kieső külföldi látogatókat több mint pótolni fogják az orosz nyaralók, amit az oda utazók repülőjegyeinek költségvetési ártámogatásával segítenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK