Tovább fejleszt az Audi Győrben

A válság ellenére sem változtat beruházási tervein az Audi - erősítette meg közleményben a Volkswagen csoport tagja csütörtökön. A német prémiumkategóriás autógyártónál csütörtökön azt közölték, hogy a korábbi terveknek megfelelően 2012 és 2016 között összességében 13 milliárd eurót költenek a meglévő telephelyek korszerűsítésére, illetve új modellek fejlesztésére, Magyarországon is.
NAPI, MTI-Eco, 2012. december 27. csütörtök, 16:01
Fotó: Napi.hu

Nem tervezzük levenni a lábunkat a gázpedálról, mert amint vége szakad a válságnak, ismét fellendülés következik - mondta Rupert Stadler vezérigazgató az Audi ingolstadti főhadiszállásán adott interjúban.

A 13 milliárd euróból nagyjából 8 milliárd jut a két németországi telephely, az ingolstadti és a neckarsulmi gyár fejlesztésére.

A közlemény szerint Kína és Mexikó mellett Magyarországon is bővít az Audi, pontosabban lezárul a korábban indított bővítési folyamat. A győri gyár prés- és festőüzemmel, illetve karosszéria-összeszerelő üzemmel bővül jövőre.

Az új győri üzemben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet, idén novemberben pedig megkezdődött az új 1,2 és 1,4 literes négyhengeres Otto-motorok sorozatgyártása. Egy december eleji közlés szerint az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában az idén 1,9 milliónál több motor készül. A világon kizárólag az Audi Hungaria szereli össze az Audi TT sportautókat és az Audi A3 Cabriole-t a Győr és Ingolstadt közötti kooperációs gyártás keretében.

A társaság tíz éven belül közel kétszeresére tervezi növelni az autók eladását, a stratégiai cél kétmillió kocsi értékesítése 2020-ban, s ezzel meg akarja előzni a most első helyen álló BMW-t.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.27 17:54

Nincsenek beruházások ,nem lesz növekedés?...""amint vége szakad a válságnak, ismét fellendülés következik - mondta Rupert Stadler vezérigazgató az Audi ingolstadti főhadiszállásán adott interjúban.""

...akkor most csak van válság ,ha már az audis is azt mondja ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html