A harmadik negyedévben a gazdasági növekedés éves bázison 7,8 százalék volt. 2013-ban eddig ez volt a legnagyobb GDP növekedés Kínában. Júliusban 7,5 százalékkal bővült a gazdaság. A növekedés megugrásában jelentős szerepe volt az infrastrukturális fejlesztésekre koncentráló kormányzati élénkítésnek.

A második negyedévhez képest a harmadik negyedévben 2,2 százalékkal nőtt a kínai GDP. Az elemzők csak 1,9 százalékos növekedésre számítottak, és a harmadik negyedéves adat bőven meghaladta a második negyedéves 1,7 százalékos növekedést.

A kínai nemzeti statisztikai hivatal tájékoztatása szerint az év első kilenc hónapjában a lakossági fogyasztás adta a gazdasági növekedés 45,9 százalékát, a tőkebefektetések az 55,8 százalékát, miközben az export gyengülése 1,7 százalékkal visszahúzta azt. Kínai kormányzati tisztviselők szerint az adatok a kínai gazdaság stabil és tartós átalakulását tükrözik, ami hatékonyabb és jobb minőségű gazdasági növekedést fog eredményezni.

Az ipari termelés a harmadik negyedévben 10,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az előző negyedévben 10,4 százalékos éves növekedés volt, de a pénteki adat felülmúlta az elemzők által előre becsült 10,1 százalékos bővülést.

A kiskereskedelmi forgalom azonban a harmadik negyedévben nem volt olyan erős, mint várták. Az elemzők 13,5 százalékos emelkedést vártak a korábbi 13,4 százalékos adat után, de végül csak 13,3 százalékos növekedés lett. 2013 első három negyedévében összesítve 12,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom.