További árzuhanás jön az LCD-tévé-piacon

A Samsung újabb dollármilliárdokat fektet az LCD-tévék gyártásának fokozásába, az eredmény már jövőre látható lesz a boltokban.
NAPI Online, 2007. november 23. péntek, 09:35
Fotó:

A Samsung Electronics Co. 2,06 ezer milliárd vont (2,22 milliárd dollár) fektet be az LCD-tévék gyártásának növelésébe, ezen belül a nagyobb képernyős - 120-130 centiméteres képátlójú - készülékek előállításának bővítésébe. A világ vezető LCD-gyártója a japán Sonyval közös lapostévé-üzletágában eddig jellemzően maximum 100-120 centis képátlójú televíziókat gyártott. A Samsung ezzel a lépéssel ugyanakkor csak követi a japán Sharpot, amely júliusban jelentette be, hogy 3 milliárd dollárból épít új üzemet a 10. generációs LCD-tévék gyártására.

A 125 centiméteresnél nagyobb képátlójú LCD-tévék piaca várhatóan 65 százalékkal nő a következő 3 évben. A Samsung új gyára már augusztusban megkezdi a termelést, hogy a cég le ne maradjon a nagy felfutásról. A piacra ömlő termékek viszont előbb-utóbb ebben a szegmensben is árcsökkenést hoznak, már csak azért is mert a plazmatévék tovább is versenyben vannak ebben a mérettartományban.

HOZZÁSZÓLÁSOK