Túladna műkincsein Velence, csak hogy pénzhez jusson

Nemcsak vízben úszik Velence, hanem az adósságban is. Mégpedig olyannyira, hogy a város frissen megválasztott polgármestere, Luigi Brugnaro azt tervezi, hogy a város több híres műalkotását is elárverezi annak érdekében, hogy pénzhez jusson.
portfolio.hu, 2015. október 10. szombat, 21:33
Fotó: Reuters

A műkincsáldozatok között lenne a hírek szerint Klimt egyik festménye és Chagall egyik munkája is, 400 millió eurós tervezett kikiáltási árral - írja az Il Sole 24 Ore című olasz lap.

A szerelmesek közkedvelt úticélja régóta küszködik adósságproblémáival, korábban több híres és nagy történelemmel rendelkező kúriát is eladott már (a Ca'Corner della Regina palotát a Pradának értékesítette a város, míg a Benettonnak megengedte, hogy a Fontego dei Tedeschi palotát bevásárlóközponttá alakítsa).

Az új polgármester fejében olyan ötletek is formálódnak, mint, hogy belépőjegyhez kötné a Szent Márk tér vagy a Rialto városrész látogatását. Persze ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa, egy speciális nemzeti törvényt kellene elfogadni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

halacska39, 2015.10.11 13:48

Gyakran van víz alatt a város és ez sok pénzt elvisz. A Venedétek a hibásak,ők építették az alapokat:) Az árak is már ott tartanak,hogy egy kávét nem lehet meginni 7-8 Euro alatt főleg a fesztivál idején.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunnorti, 2015.10.11 12:35

..meg kell tanulni abból költeni ,mit megtermelünk ..,és ez a gazdagokra is legyen igaz ,...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html