Tűz egy olajfúrótornyon - sok a halott

Tűz volt egy kaszpi-tengeri olajfúróplatformon, és 32 munkás életét vesztette - közölte szombaton egy független vizsgálóbizottság vezetője.
Inforádió, MTI, 2015. december 5. szombat, 17:24
Fotó: Napi.hu

A létesítmény a SOCAR azeri állami olajvállalaté, amely azonban nem volt hajlandó nyilatkozni az esetleges áldozatokkal kapcsolatban a Reuters hírügynökség többszöri kérése ellenére.

Mirvani Gahramanli, az azerbajdzsáni olajipari dolgozók jogvédő bizottságának vezetője elmondta, hogy a tűz pénteken ütött ki, sikerült az éjjel eloltani, és 42 munkást ki tudtak menteni.

A SOCAR közleménye szerint a tűz annak hatására keletkezett, hogy erős szélben megsérült a platformon egy gázvezeték. A vállalat a munkásokkal kapcsolatban csak annyit közölt, hogy 26 embert kimentettek, de azt nem hogy hányan voltak eredetileg a platformon, és hogy van-e áldozat.

Egy munkás kapcsolatba lépett a Reuters tudósítójával, és azt állította, hogy 84 ember a platformon rekedt, de a hírügynökség szerint nem világos, hogy ez még helytálló információ-e.

A SOCAR termelésének 60 százaléka ezen a platformon történik, így a katasztrófa biztosan érinti a teljesítményét - állapította meg a Reuters.

HOZZÁSZÓLÁSOK