Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Thomas Schäfer az afrikai autógyártók szakmai képviseletének vezetője is volt. Elődje, Bernhard Maier öt évig vezette a Skoda autógyárat és július 31-én vált meg hivatalától.

Thomas Schäfer 2012-ben igazolt át a Daimlertől a Volkswagenhez és kezdetben a külföldi autógyártást koordinálta a konszernnél. Három év elteltével átvette a Volkswagen dél-afrikai érdekeltségének vezetését, ahol új termelőkapaciást épített ki és kiterjesztette az értékesítési hálózatot.

A Volkswagen konszern vezére Herbert Diess már korábban megfogalmazta Bernhard Maier lehetséges utódjával szemben támasztott követelményeket: a Skoda ugyanis szerinte nem volt "kellőképpen agresszív" a nagy volumenű modellek piacán olyan konkurensekkel szemben, mint a dél-koreai és a francia autógyártók. "Nincs értelme egy harmadik prémium márkát létrehozni a konszernen belül" - mondta.

A Skoda nagy bevételtermelő részlegnek számít a konszernen belül. A márka tavaly 1,24 millió autót értékesített világszerte. A Skoda az idei első fél évben is pozitív működési eredményt gazdálkodott ki a járványvédelmi üzemleállások és az értékesítési csatornák befagyása ellenére is.