Új aranyrekord: megvolt az 1262 dollár

Közép-európai idő szerint péntek késő délutánra átlépte az arany augusztusi szállításra szóló jegyzése az 1260 dolláros szintet is.
NAPI, 2010. június 18. péntek, 19:02
Fotó:

A késő délutáni állapotok szerint 1262 dolláron tetőzött pénteken az arany unciánkénti jegyzése. A csütörtöki csúcs nem érte el az 1249 dolláros szintet.

Mindez csak nominálisan jelent rekordot, hiszen reálértéken számolva a valódi csúcs továbbra is az 1980-ban elért 850 dolláros szint: ez az inflációval kiigazítva ma 2266 dollárnak felel meg.

A Marketwatch által idézett kommentárok szerint a részvénypiacoktól és a W-alakú recessziótól való félelem, az amerikai államkötvények szabad szemmel alig látható hozama hajtja a befektetőket a nemesfém felé. Van, aki úgy látja, azok is beszálltak a vásárlásokba, akik korábban az árak korrekcióját várták - nem akarnak kimaradni ugyanis a felfutásból.

A CMC Markets szakértője úgy véli, az, hogy a kurzus áttörte az 1250 dollárnál lévő ellenállást, további drágulás lehetőségét vetíti előre, és akár 1300 dollár fölé is mehet az ár, akár az azonnali piacon is.

A Mitsubishi Corp. Futures Ltd. szakértője ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy még az idén 1180 dollárra enyhülhet az ár, amennyiben a befektetői kereslet lassulásba vált. A drágulás ugyanis visszaveti az aranyfeldolgozók és ékszerkészítők keresletét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.19 08:05

Fél év alatt 50% forintban , ennyit emelkedett és még nincs vége.. persze ez is egy lufi lesz csak még mindig fujják..1500 fölé is mehet...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html