Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatoldalas dokumentum, amely az 1961-es My Bonnie című szám felvételéhez vezetett, várhatóan 150 ezer dollárért cserél gazdát a Heritage Auctions szeptember 19-ére meghirdetett New York-i árverésén.

A szerződést Bert Kaempfert német producer ajánlotta fel a liverpooli bandának, amely akkoriban hamburgi klubokban zenélt. Annak ellenére, hogy a My Bonnie nem hódította meg a slágerlistákat, a zenekarnak - akkor még Pete Best-tel a dobok mögött - sikerült felkelteni vele Brian Epstein figyelmét, aki meg is nézte a bandát a liverpooli The Cavern Clubban és a többi ma már történelem.

A dokumentum a 2012-ben elhunyt Uwe Blaschke grafikus-tervező és Beatles-szakértő gyűjteményébe tartozik."Valószínűleg ez a történelmileg legjelentősebb Beatles-dokumentum, amely valaha árverésre került - mondta Dean Harmeyer, az aukciósház munkatársa.

A németül írt szerződésben a zenekart Beat Brothersre keresztelték át, mondván, hogy a helyi poprajongók nem tudnának egy The Beatles nevű bandához kötődni, és egy Tommy Sheridan nevű énekes kísérőzenekaraként jelölték meg az együttest.

A szeptemberi aukción mintegy 300 tételre licitálhatnak az érdeklődők. Az emléktárgyak nagy része a banda Hamburgban töltött éveiből (1960-1962) származik, köztük egy képeslap, amelyet Ringo küldött a nagymamájának - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

Az izgalmasabb tételek közé tartozik egy papírdarab, amely John Lennon és Yoko Ono Ágyban a békéért elnevezésű akciójának montreali állomásáról származik és amelyet az elválaszthatatlan művészpár is aláírt.