Új generáció a Henkelnél

A Henkel AG & Co. KGaA tulajdonosi bizottság Simone Bagel-Traht választotta új elnökévé. Az új elnök Albrecht Woeste helyét veszi át, aki 1976 óta a tanács tagja és 1990 óta töltötte be az elnöki tisztséget.
NAPI, 2009. szeptember 21. hétfő, 15:40
Fotó:

Bagel-Traht kedden a Henkel felügyelőbizottságának elnökévé is megválasztják majd. A döntéssel a Henkel család negyedik generációja az ötödiknek adja át a vállalati stafétabotot. A két felügyeleti szerv élén bekövetkező változást a Henkel 2008 tavaszán tartott éves közgyűlésén már bejelentették.

A 73 éves Woeste 1990 óta töltötte be a Henkel felügyelőbizottságának és tulajdonosi bizottságának elnöki posztját. A vállalatalapító Fritz Henkel ükunokájaként a család negyedik generációját képviselte.

A vállalat alapítójának ük-ükunokájaként Simone Bagel-Trah már a Henkel ötödik generációját képviseli az alapítás óta. A Henkel KGaA felügyelőbizottságának tagja volt 2001 és 2005 között, 2005 óta pedig a részvényesek tanácsának tagja. 2008 áprilisában beválasztották a Henkel AG & Co. KGaA felügyelőbizottságának tagjai közé, és ezzel egy időben a Henkel AG & Co. KGaA tulajdonosi bizottság és a Henkel Management AG. felügyelőbizottságának alelnöke volt. A mikrobiológiából doktorált, kétgyermekes anya a Bonn melletti, rheinbachi központú, Antiinfectives Intelligence klinikai mikrobiológiai kutatóvállalat partnere és igazgatója

A több mint 130 éves Henkel a 2008-as pénzügyi évben 14,13 milliárd euró árbevételt és 1,46 milliárd euró üzleti eredményt ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK