Új orosz módi: OMV-részesedést vásárolna a Gazprom

A Gazprom érdeklődik az abu-dzabi IPIC befektető társaság 24,9 százalékos OMV részesedésének átvétele iránt - értesült a Gazprom és az IPIC között folyó tárgyalásokhoz közel álló forrástól a Reuters hírügynökség.
MTI-Eco, 2014. június 26. csütörtök, 14:46
Fotó: Reuters

A részvénypakett vételáráról még nem született megállapodás, és még nyitott kérdés az is, hogy egyáltalán létrejön-e az üzlet - tájékoztatta a hírügynökséget egy másik belső forrás.

Korábban már Peter Pilz, az osztrák Zöldek parlamenti képviselője is jelezte, hogy konkrét értesülései vannak a Gazprom és az IPIC (International Petroleum Investment Co.) között az OMV-részesedésről folyó tárgyalásokról.

Az OMV legnagyobb részvényese, a 31,5 százalékos pakett birtokában lévő ÖIAG (Österreichische Industrieholding AG) osztrák állami vagyonkezelő nem tud a Gazprom és az IPIC között folyó tárgyalásokról. Az ÖIAG és az IPIC részvényesi szindikátusi szerződésben állnak és egyeztetnek egymással minden részvényesi struktúrát érintő kérdésben.

A Gazprom és az IPIC nem kommentálta a hírügynökség értesülését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2014.06.27 07:57

@na4: ajánlom olvassa el figyelmesebben a cikket: "abu-dzabi IPIC befektető társaság" az eladó rájuk nincs hatással az EU. Az ÖMV meg nem mondhatja azt hogy nem szimpi vevő ő nem vehet meg. De a lényeget jól látja pénz beszél.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2014.06.26 16:39

haha, a Gazprom-mal szemben tehetetlen Európa. A pénz beszél, a kutya ugat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html