Lengyel parlamenti képviselők egy csoportja újabb ötlettel áll elő vasárnapi boltzárral kapcsolatban - tudósított a Rzeczpospolita. Eszerint a boltok nyitva tarthatnának vasárnap is, de csak délután egy óráig. Az új javaslatot a parlamenti folyosói pletykák szerint mind a kormány tagjai, mind a kereskedelmi ágazat támogatja.

Az egész napos nyitva tartás tilalma alól két kivétel lenne: a gyógyszertárak és a benzinkutak. Kérdés, hogy az eredeti javaslatot benyújtó Szolidaritás szakszervezetet mit szól ehhez a lehetőséghez. A másik nagy szakszervezet, az OPZZ a nyitva tartás mellett van magasabb bérekkel

A vasárnapi boltzár a 2015-ös választási kampány egyik politikai ígérete volt, de a Jog és Igazságosság (PiS) pártja a döntést ez ügyben a megnyert választás után a képviselők kezébe adta. A munkaadók szerint rossz az ötlet a nyitva tartás tilalma, gazdasági veszteségekkel járna. Ez alátámasztandó elsősorban Magyarország példájára hivatkoznak. Kiállt viszont a boltzár mellett a katolikus egyház.