Új szolgáltató lép be a magyar vasútra 2020 nyarán

A 2020-as nyári menetrend június 1-jei életbe lépésétől a magyar vasúti személyszállítást domináló állami vasúttársaság járatain kívül megjelenhetnek a magyar síneken egy privát szolgáltató vonatai is - írja az Azonnali.
Szász Péter, 2019. augusztus 6. kedd, 11:45
Fotó: Regiojet

A cég a cseh RegioJet, amely a már jelenleg is rendkívül zsúfolt, Bécs-Budapest viszonylaton jelenik meg a magyar piacon - olvasható a portálon.

Budapestre napi két pár sárga RegioJet vonat közlekedhet majd: a magyar fővárosból 07:45-kor és 15:35-kor indulnak majd a privát társaság szerelvényei, melyek Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom, majd Bécs Meidling pályaudvara érintésével jutnak el a bécsi főpályaudvarra.

Bécstől Győrig körülbelül másfél óra lesz az út, visszafelé 10:48-kor és 18:48-kor indulnak majd a sárga szerelvények, hogy aztán 12:14-re, illetve 20:14-re futhatnak be a Déli Pályaudvarra az előzetes tervek szerint.

A RegioJet egy 2009-ben alapított cseh magánvasút, mely a csehországi vasúti liberalizáció és piacnyitás után állami támogatás nélkül, a saját piaci kockázatán jelent meg a cseh vasúti személyszállítás gerincét adó Prága-Ostrava vonalon, ezzel megtörve a Cseh Vasutak monopóliumát.

RegioJet

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK