BUX
38385

Új terepjáróval hasítana a Dacia

Egymilliárd euró bevételt remél 2010-ben az Automobile Dacia gépkocsigyártó az új terepjárója értékesítéséből, ami iránt már most nagy az érdeklődés annak ellenére, hogy csak márciusban mutatják be hivatalosan.

NAPI, 2010. február 23. kedd, 15:28

A francia Renault tulajdonában lévő romániai Dacia a tervek szerint március 2-án a genfi autószalonon végre bemutatja az egy éve beharangozott Duster terepjáróját - idézi a Ziarul Financiar román napilapot az MTI-Eco.

A tervek szerint az idén 60 ezer példányt gyártanak az új modellből a dél-romániai Mioveni-i üzemben. Így várhatóan a Duster teszi ki az idén a romániai gyár termelésének az egynegyedét.

Fabrice Cambolive, a Dacia marketingigazgatója a lapnak elmondta, hogy már több mint tízezer személy jelezte, megvásárolná az új terepjárót. A tervek szerint a továbbiakban a francia gyártó brazíliai és oroszországi üzemének palettájára is felkerül az új modell.

Romániában tavaly a gépkocsik piacán a terepjárókat érintette legkevésbé a gazdasági válság annak ellenére, hogy az eladások itt is 46 százalékkal csökkentek, így csak valamivel több mint 5400 járművet sikerült értékesíteni.