Új tulajdonosa lesz a The Body Shopnak

A világ vezető szépségápolási vállalata, a francia L'Oreal megválik The Body Shop nevű kozmetikai láncától. A vállalatot a brazil Natura veszi meg több mint 1 milliárd euróért.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 27. kedd, 21:38
Fotó: Reuters

Az 1909-ben Párizsban alapított L'Oreal a világ vezető szépségápolási vállalata és a brazil Natura Cosmeticos közötti, a The Body Shop felvásárlásáról szóló szerződést aláírták a vállalatok illetékesei - tette közzé a L'Oreal kedden. A hatóságok beleegyezése után a tranzakció várhatóan még idén befejeződik.

A Magyarországon 1994 óta jelen lévő L'Oreal június 9-én közölte, hogy a Naturával tárgyalásokat kezdett a The Body Shop értékesítéséről. A The Body Shopot 1976-ban alapították az Egyesült Királyságban, 2006-ban vásárolta fel a L'Oreal.

Jelenleg a The Body Shopnak több mint 3 ezer üzlete van a világ 66 országában. A vállalat termékeit állatokon nem tesztelik. A The Body Shop magyar franchise partnere az Avanzo-Trade Kft., jelenleg Magyarországon 6 üzlete van a vállalatnak, 5 Budapesten, egy pedig Győrben.

A Natura Cosmeticos 1969 óta működik, a legnagyobb brazil szépségipari konszern. Tavaly a vállalat 2,17 milliárd dollár bevétellel zárta az évet.

HOZZÁSZÓLÁSOK