BUX
37689

Új üzemet nyitott Magyarországon a világcég

Mintegy 25 millió dolláros beruházás révén új üzem nyílik a Samsung Electronics Magyar Zrt. jászfényszarui televíziógyárában.

Napi.hu, 2014. június 6. péntek, 16:48

Európa legnagyobb és a világ egyik legmodernebb tévégyára hozzávetőleg 75 új munkahelyet hoz létre a Jász-Nagykun Szolnok megyei településen - közölte a cég.

Az új üzemcsarnokban mintegy ezer fő dolgozik, és 22-55 colos képátlójú LED televíziók, 23 és 27 colos MFM (multifunkcionális) LED monitorok, valamint 43 és 51 colos Plazma készülékek kerülnek ki, amelyek főleg az Európai Unió országaiban kerülnek piacra. A 22 ezer négyzetméter alapterületű V3 gyáregység alapításával a vállalat célja a termelés hatékonyságának további növelése.

A jászfényszarui Samsung gyárat 1989-ben alapították, és 1990-ben kezdte meg a termelést, három évvel később már exportra is került a hazánkban készült készülékekből. A kilencvenes években folyamatosan bővült a gyártóegység, majd 2007 nyarán átadták a második (V2) gyáregységet is. Jászfényszarun az elmúlt 25 évben összesen mintegy 62 millió készülék került le a gyártósorról. Kezdve a katódsugaras képcsövű hagyományos TV-ktől a projektoros készülékeken át a mai modern Plazma, LCD, valamint LED kijelzős TV-kig