BUX
39543

Új vezető a KPMG-nél

Új igazgatóval bővül a KPMG energetikai és közüzemi tanácsadó csoportja - közölte a társaság.

NAPI, 2011. szeptember 2. péntek, 10:52

Kovács Csaba (35) 2011. szeptember 1-jétől igazgatóként csatlakozott a KPMG budapesti energetikai és közüzemi tanácsadó csoportjához. A szakember elsődleges feladata a hazai és nemzetközi energetikai ügyfelek számára nyújtott regulációs tanácsadási szolgáltatások bővítése.

Kovács Csaba a KPMG-hez történő csatlakozását megelőzően a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. A hazai vezetékes energiapiacot felügyelő szabályozó hatóságnál gazdasági elemzőként kezdte pályafutását, később osztályvezetői, majd 2009-ben elnökhelyettesi kinevezést kapott.

Az Energia Hivatalnál eltöltött több mint egy évtizedes munkája során a hazai és nemzetközi energetikai szektor meghatározó szereplőivel, különböző érdekképviseleti szervezetekkel és a társhatóságokkal együtt dolgozva jelentős iparági tapasztalatokra tett szert. Hatásköre kiterjedt az árszabályozási és tarifaszámítási feladatokra, a megújulóenergia-támogatási rendszerekre, az emisszió-kereskedelmi valamint az energiapiaci modellezést érintő kérdésekre, és gyakorlatilag a magyar energiaszektor összes kulcsfontosságú szabályozási területével foglalkozott. Aktívan részt vett a szabályozó hatóságok nemzetközi szervezeteinek munkájában; számos fórumon (konferenciák, tréningek, energiapiaci képzések) meghívott előadóként szerepelt.

A társaság belső, globális energetikai és közüzemi információ- és tudásmenedzsment központját (Global Power & Utilities Knowledge and Resource Center) Kiss Péter, partner vezeti. A KPMG budapesti irodájának kiemelt iparági fókuszú, kizárólag energetikai ügyfelekre specializálódott csoportja 2009 óta működik.