BUX
38240

Új vezető áll a régiós Hankook élén

A Hankook Tire Észak- és Közép-Európa, valamint a FÁK országok vezetőjévé nevezte ki Inho Choi-t, aki a Hankook lengyelországi, varsói képviseletéről fogja irányítani a régiót. A szakember a Hankook Tire Mexico igazgatójaként szerzett értékesítési és marketingtapasztalatokat.

Napi.hu, 2016. március 14. hétfő, 12:37

A prémium gumiabroncsgyártó Hankook, Inho Choi-t nevezte ki az észak- és közép-európai régió, valamint a FÁK országok területének vezetőjévé. Az új igazgató a Hankook Tire lengyelországi képviseletén, Varsóban végzi majd munkáját. A gumiabroncsiparban, az értékesítés és marketing területén szerzett több mint 20 éves tapasztalatával Inho Choi a Hankook sikeres észak- és közép-európai terjeszkedését segíti tovább, míg elődje, Chang-Won Park, aki 2013-2016 között irányította a régiót, a globális első gyári felszerelés üzletágért felel majd - írja közleményében a társaság.

Inho Choi karrierje 1995-ben indult a Hankook koreai globális központjában, ahol az export értékesítési csoportnál dolgozott. Ezután több igazgatói pozíciót is betöltött a kínai, illetve a törökországi értékesítési csoportoknál, végül a mexikói képviselet ügyvezető igazgatójaként működött, mielőtt elvállalta új pozícióját az észak- és közép-európai régióban.

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgyártónak, több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A Hankook Magyarországon is gyártat. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg öbb mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása mintegy 19 millióra fog növekedni - írja a Honkook Tire Magyarország Kft. közleményében.