Újabb frontot nyit a Coca-Cola - Nagy fába vágta a fejszéjét

A Coca-Cola megvásárolja a brit Whitbread vállalattól a Costa kávéházláncot 5,1 milliárd dollárért (4,4 milliárd euró) - jelentette be pénteken Atlantában a Coca-Cola az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. augusztus 31. péntek, 09:35
Fotó: Shutterstock

A Whitbread 1995-ben vásárolta meg a Costa kávézóláncot 19 millió font sterlingért. A Costa akkoriban 39 üzlettel rendelkezett, mostanra viszont már közel négyezer kávézóra bővült a hálózata az Egyesült Királyságban és Európában.

A Whitbread az kávézó üzletág értékesítésből befolyt összeget részben adósságai rendezésére, emellett pedig egyebek között Premier Inn szállodai üzletágának fejlesztésére kívánja fordítani az Egyesült Királyságban és Németországban. Alison Brittain vezérigazgató bejelentette egyúttal, hogy a részvényeseknek is juttatnak osztalékot a befolyt összegből.

"A Coca-Cola az ital üzletágban csak a meleg italoknál nem rendelkezett globális márkával" - mutatott rá James Quincey, a Coca-Cola vezérigazgatója, megjegyezve, hogy "a Costa egy jól bevezetett márkával teszi lehetővé számunkra a belépést erre a piacra".

A tranzakciót várhatóan 2019 első felében zárják le.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK