Újabb hiba a Facebooknál - 50 millió fiók volt veszélyben

A Facebook biztonsági hibát fedezett fel, amely közel 50 millió felhasználói fiókot érint és a hiba olyan természetű, hogy hackerek annak kihasználásával átvehették az irányítást a fiókok felett - adta hírül a Portfolio.
Domokos Erika, 2018. szeptember 28. péntek, 19:55
Fotó: Shutterstock

A Facebook kódja sérülékeny, ezt használták ki a támadók és átvették az irányítást fiókok felett. A cég közleménye szerint a hiba a "nézet mint" funkciónál lépett fel, amely lehetővé teszi, hogy a saját profilunkat úgy nézhessük meg, mintha egyik barátunk kívülről látná a profilunkat.

Ennek nyomán tudták a hackerek megszerezni a Facebook token-kódokat, amelyek segítségével át tudják venni az irányítást a fiókok felett - írta a Portfolio. (Ezek a kódok, digitális kulcsok, teszik azt lehetővé, hogy bejelentkezve maradhasson a fiók felhasználója, azaz ne kelljen mindig beírnia a jelszavát).

A Facebook úgy oldotta meg a problémát, hogy helyreállította ennek az érintett 50 millió fióknak a token-kódjait, és további 40 millió fióknál is elővigyázatosságból megtette ezt, valamint egyelőre leállította a "nézet mint" funkciót, hogy tovább vizsgálják az esetet. A cég jelzése szerint egyelőre nem tudják, hogy kik a támadók, de értesítették a jogi szolgálatot (FBI) is és az esetet nagyon komolyan veszik.

A cég papírjai mintegy 3,5 százalékos mínuszban járnak jelenleg az amerikai kereskedésben - írta a portál.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK