Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook kódja sérülékeny, ezt használták ki a támadók és átvették az irányítást fiókok felett. A cég közleménye szerint a hiba a "nézet mint" funkciónál lépett fel, amely lehetővé teszi, hogy a saját profilunkat úgy nézhessük meg, mintha egyik barátunk kívülről látná a profilunkat.

Ennek nyomán tudták a hackerek megszerezni a Facebook token-kódokat, amelyek segítségével át tudják venni az irányítást a fiókok felett - írta a Portfolio. (Ezek a kódok, digitális kulcsok, teszik azt lehetővé, hogy bejelentkezve maradhasson a fiók felhasználója, azaz ne kelljen mindig beírnia a jelszavát).

A Facebook úgy oldotta meg a problémát, hogy helyreállította ennek az érintett 50 millió fióknak a token-kódjait, és további 40 millió fióknál is elővigyázatosságból megtette ezt, valamint egyelőre leállította a "nézet mint" funkciót, hogy tovább vizsgálják az esetet. A cég jelzése szerint egyelőre nem tudják, hogy kik a támadók, de értesítették a jogi szolgálatot (FBI) is és az esetet nagyon komolyan veszik.

A cég papírjai mintegy 3,5 százalékos mínuszban járnak jelenleg az amerikai kereskedésben - írta a portál.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!