Újabb óriáscég szemelte ki Debrecent

Holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. - erről a nemzetközi cég magyar leányának ügyvezető igazgatója beszélt a Világgazdaságnak. Az ügyvezető szerint a bejelentett BMW-beruházás a növekedés további lehetőségét teremti meg számukra.
Szabó Zsuzsanna, 2018. november 13. kedd, 07:47
Fotó: Napi.hu

Dákai Ferenc ügyvezető igazgató szerint az autóipari műszaki szolgáltatásokban világszerte meghatározó német multi számára az idén nyáron bejelentett debreceni autóipari beruházás a növekedés további lehetőségeit teremti meg, a tárgyalások már folyamatban vannak - idézi az MTI.

A német cég két év alatt fejlesztette ki azt az eszközt, amely néhány éven belül a hétköznapi munkavégzés alapjává válhat. Dákai szerint a szemüvegen futó alkalmazással a karbantartásra váró berendezés és annak alkatrészei háromdimenziós képben jelennek meg a virtuális térben, amely ujjakkal mozgatható és tetszőlegesen forgatható; a szemüveggel a berendezés teljes műszaki dokumentációja is online hozzáférhető, a karbantartásról az adminisztráció is online történik.

A Leadec a világ 200 telephelyén mintegy 20 ezer munkatársat foglalkoztat, tavaly több mint 900 millió eurós forgalmat ért el. Magyarországi leányvállalatának 580 alkalmazottja van, az értékesítésből származó nettó árbevétele 2017-ben megközelítette a 7,5 milliárd forintot, adózott eredménye pedig a 143 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK