Újabb titok derült ki a BMW beruházásról - Miskolcon fogják a fejüket

Miskolc hosszú tárgyalássorozat után, több potenciális város közül végül Debrecennel maradt versenyben a BMW hazai gyártelepítési helyszíne kapcsán. Az önkormányzat szerint egy fontos ok miatt maradtak alul.
K. Kiss Gergely, 2018. július 31. kedd, 18:38
Fotó: Pixabay

A magas nemzetközi elvárásoknak, amelyek egy ilyen multiberuházáshoz szükségesek, Miskolc mindenben megfelelt - olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

Egy okot kivéve: a nemzetközi repülőtér igényét, amit a német beruházók kiváltképp súlyponti feltételnek tartottak. Debrecen esetében ez adott volt, a BMW így a nemzetközi repülőtérrel rendelkező várost választotta.

A miskolci városvezetés a jövőben továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a város azon a töretlen fejlődési pályán haladjon előre, amelyre az elmúlt hat évben került a nemzetközi és hazai beruházások kapcsán - írták.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben. A gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására elegendő. A beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, és már az elején több mint ezer munkahely jön létre.

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2018.07.31 18:57

"... gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben"

Bizony, bizony, menekül a tőke! Ez a galád Orbán elüldözi őket.

Ráadásul a BMW épít gyárat! A lakájmédia "mély sajnálattal" tájékoztatott bennünket, tudatlanokat eleddig, hogy a diktatúrákat és a hatalmas bürokráciával terhelt országokat a BMW messze elkerüli...

Hmmm... komoly dilemmám van! Igazmondó a lakájmédia????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html