A Bank of America (BoA) visszafizetné egy részét annak a 20 milliárd dolláros kormányzati segélynek, amit a Merrill Lynch megszerzése nyomán kapott - értesült a Wall Street Journal.

Emlékeztetőül, a Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a JPMorgan már visszafizették a kormánytól kapott juttatásokat - a Bank of America összesen 45 milliárd dollárhoz jutott hozzá a TARP keretein belül, de értesülések szerint, ennek csak egy részét utalnák vissza.

Ezeken felül, a BoA szeretné megszüntetni azt a megállapodást, aminek értelmében a pénzintézet és a kormány közösen osztoznak a Merrill Lynch eszközeinek veszteségén - a Pénzügyminisztérium és a Fed arra kérte a BoA-t, hogy 300 és 500 millió dollár közötti összeget fizessen be a szerződés megszüntetéséért.

Még januárban, az amerikai kormány beleegyezett abba, hogy 118 milliárd dolláros garanciát ad, ezzel segítve a Merrill Lynch megszerzésére irányuló törekvéseket. A megállapodás értelmében, a veszteségekből az első 10 milliárd dollárt a BoA állja, a további veszteségek 90 százaléka a kormányt terheli.