Újabb fapados bővít Budapestről

Hivatalosan is bejelentette az új Helsinki-Budapest járat elindítását a Norwegian norvég diszkont légitársaság. A gépek a nyári menetrendi időszakban heti háromszor repülnek a finn és a magyar főváros között - tájékoztatta a Budapest Airport (BA) pénteken az MTI-t.
MTI-Eco, 2012. december 21. péntek, 16:59
Fotó: Napi.hu

A BA közleménye szerint április 11-én érkezik az első jellegzetes piros-fehér festésű Norwegian gép Helsinkiből Budapestre. A tervek szerint heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap közlekedik majd a norvég diszkont légitársaság Boeing 737-800 típusú gépe a finn és a magyar főváros között. A gépek időjárástól függőn átlagosan 2 óra 15 perc alatt teszik meg az utat.

A Norwegian Budapest-Helsinki járatára már péntektől lehet jegyet venni az interneten - közölte a Budapest Airport, hozzátéve, hogy az utazás időpontjától függően akár mindössze 100 euróba kerülhet egy oda-vissza jegy.

A tájékoztatás szerint a kedd-csütörtök-vasárnapi járatbeosztás mind az üzleti utazóknak, mind a turistáknak kedvez, mert Budapest a finn, Helsinki pedig a magyar utazók számára népszerű hosszú hétvégés városlátogató célpont.

HOZZÁSZÓLÁSOK