Újabb gyártást visz keletre a Volkswagen

Szlovákiában tervezi gyártan elektromos kisautó modelljeit a Volkswagen - írta az MTI.
Domokos Erika, 2019. május 20. hétfő, 12:19
Fotó: Volkswagen - A kép illusztráció.

A Handelsblatt értesülése szerint - amit az Automotive News Europe hírportál közölt - a Volkswagen a VW Up, Skoda Citigo és Seat Mii modelleket gyártó pozsonyi üzemében készül gyártani az új elektromos kisautó modellcsaládot évi 200 ezres példányszámban.

Az elektromos kisautót a Volkswagen eredetileg a németországi Emdenben tervezte gyártani, az alacsonyabb munkaerőköltségek miatt azonban végül Pozsony mellett döntött. Az emdeni üzemet a Handelsblatt értesülése szerint az elektromos SUV modell Zwickauból áthelyezett gyártásával kívánja "kompenzálni" a Volkswagen.

A Volkswagen márciusban jelentette be, hogy az új elektromos kisautó modell fejlesztését a Seat márka vezetésével fejlesztik ki. A modellcsalád első példányát 2022-ben tervezik bemutatni és a modell különböző változatai a csoport VW és Skoda márkájának neve alatt is kaphatóak lesznek. Az új elektromos autó a VW Up, a Skoda Citigo és a Seat Mii elektromos változatait váltja fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.20 12:26

Valami oka csak volt, hogy a dél-koreai akkugyártócég Komáromba települt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html