Újabb győzelmet aratott az Apple a Samsung felett a szabadalmi háborúban. A kaliforniai bíróság most 290 millió dolláros büntetés fizetésére kötelezte a Samsungot kártérítésként, hogy megsértette az Apple szabadalmait és az iPhone-ban használt technológiákat alkalmazott.

A most született döntés a tavalyi 1 milliárd dollár feletti gigabírsággal végződő per folytatásaként született. Az egyik bíró kifogásolta, hogy nem volt világos, hogy az 1,05 milliárd dollárból 400 millió dollár hogy számolódott, ezért került sor az újabb tárgyalásra. Az újból megítélt 290 millió dollárral együtt a Samsung jelenleg összesen 890 millió dollár büntetésre kötelezett az Apple felé.

Tavaly a kaliforniai bíróság a Samsung 26 készülékéről mondta ki, hogy megsértette az Apple szabadalmait. A világ két legnagyobb okostelefon-gyártója között több fronton folyik a harc a 300 milliárd dolláros okostelefon-piacért. Az Apple bíróságokon támadta a Samsungot, azzal érvelve, hogy a dél-koreai elektronikai óriás "lemásolta" az iPhone -t, megsértve az Apple szabadalmait. A Samsung ugyanezzel az indokkal perelte vissza amerikai versenytársát.