Újabb járat indul Marokkóba

A Wizz Air hetente kétszer, kedden és szombaton közlekedik majd a dél-marokkói Agadir és Budapest között Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépeivel. Az első járat teltházzal indult Budapestről. Tegnap a Ryanair tett hasonló bejelentést.
Szász Péter, 2017. október 31. kedd, 17:50
Fotó: Napi.hu

Mohamed Said marokkói közlekedési miniszter a járatindítás alkalmából Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy hosszas előkészítő munka előzte meg a járat nyitását, a marokkói és magyar utazásszervezők és a marokkói turisztikai hivatal is segítséget nyújtott ebben.

A miniszter közölte, hogy a Royal Air Maroc a közeljövőben járatot nyithat Casablanca és Budapest között, emellett kezdeményezte a két ország légiügyi hatóságainak kapcsolatfelvételét is.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere arról tájékoztatott, hogy Agadir az idén a 13. új úti cél, amelyet megnyitottak. További két járat indulása is várható: Berlinbe és Frankfurtba decembertől lehet a légitársaság gépeivel utazni. (Vége az Air Berlinnek.)

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 1998-ban indult az első járat Magyarország és Marokkó között, akkor még charter járatokkal kötötték össze légi úton a két országot. Mára viszont több menetrend szerinti járat is közlekedik Budapest és Agadir, valamint Marrákesh között, ezzel a korábbi 7-9 órás eljutási idő a felére csökkent.

Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) déli nyitásért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a két ország között a sport, egészségügy, oktatás és a kultúra területén is szoros az együttműködés, a járatnyitás pedig segít Magyarországnak abban, hogy 10-ről 16 százalékra növelje a turizmus GDP-hez való hozzájárulásának mértékét.

Hozzáfűzte, hogy a Wizz Air és a KKM törekvései és érdekei számos ponton találkoznak, amelyet a magyar diplomáciai és külképviseleti hálózat minden lehetséges eszközzel támogat.

Kedden a Ryanair is bejelentette, hogy Budapest-Marrákes járatot indít.

HOZZÁSZÓLÁSOK