Újabb leminősítés a BP-nek

Ezúttal a Moody's rontotta le a BP adóskockázati besorolását.
NAPI, 2010. június 18. péntek, 16:17
Fotó:

A Moody's leminősítette a BP adóskockázati besorolását A2-re a korábbi Aa2-ről negatív kilátással - értesült a MarketWatch.

A hitelminősítő cég a BP által okozott, Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa egyre súlyosabb következményeire hivatkozott.

A Fitch Ratings kedden AA-kategóriáról BBB kategóriába száműzte a BP vállalati kötvényeit. A hitelminősítő azért rontotta le a kötvények megítélését hat kategóriával, mert az amerikai kormány által megbízott tudósok szerint az olajszennyeződés sokkal nagyobb, mint ahogy akár a BP, akár a hatóságok korábban gondolták volna - számolt be a Marketwatch.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.18 16:57

Pedig most kell BP.-t venni fél áron adják és "megállapodtak" Obamával, hogy nem lesz csőd csak néhány év profitja ugrik.. Persze ezt a nagy hitelminősítők is tudják.. jól leminősítik aztán belevesznek..A Bp. a leg jövedelmezőbb olajcég (nem véletlenül - spórolni aztán tudnak )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html