Újabb luxusmárka száműzi a szőrmét

Az iparág több másik meghatározó szereplőjének példáját követve a Prada olasz divatház is száműzi kínálatából az állati szőrmét.
Domokos László, 2019. május 23. csütörtök, 07:47
Fotó: Reuters

Az elmúlt néhány évben az olyan meghatározó divatházak is hátat fordítottak a szőrmének, mint a Versace, a Gucci és a Burberry .

A Prada, a Miu Miu, a Church's és a Car Shoes márkákat magába foglaló Prada-csoport ezzel csatlakozott a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nevű csoportosuláshoz, amely az állatok jogaiért és az állati szőrme divatiparbeli helyettesítéséért küzd - írta az Index.hu az MTI híre alapján.

A luxus divatház szerdai Twitter-bejegyzése szerint az állati szőrme használatának tilalma a 2020-as tavaszi-nyári női kollekciótól lép érvénybe, de a még raktáron lévő szőrmés termékek értékesítését folytatják.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.23 08:13

"állatok jogaiért"
Nemrég olvashattuk a hivatalos adatot, a kígyók 4 percenként ölnek m egy Embert. Nekik ehhez joguk van? Emberölés szabadon, büntetlenül?
Ja, és az állatok egymást is ölik, sőt időnként élve elkezdi enni a másikat. Ez ellen nincs törvény?
Az állatnak mindent szabad?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html