Újabb magyar vereség a régióban

Varsó lassan pénzügyi központtá fejlődik, miután jelentős pénzügyi szolgáltatók egymás után jelentik be, hogy nagy irodát hoznak létre a lengyel fővárosban. Magyarország, Budapest megint lemaradt a régiós versenyben.
Barabás Júlia, 2018. július 6. péntek, 12:52
Fotó: Pixabay

Varsóba kerülhet az American Express szolgáltató központja, amely kezdetben 500, majd ennél négyszer több embernek adhat munkát - büszkélkedett a gazeta.pl. A központért Budapest, Prága és Varsó is küzdött. A lengyel piacon az American Express kevéssé ismert, a kártyákon a Visa és a Mastercard osztozik.

Az amerikaiak még nem erősítették meg a hírt. Jelenleg két varsói irodájukban körülbelül 150 személyt alkalmaznak. Szakemberek emlékeztetnek arra, hogy információk szerint Varsóban nyit központot a világ legnagyobb bankja, a JP Morgan is, amely szintén több ezer embernek adhat munkát. A lengyel kormány az óriásnak 20 millió zlotys támogatást szavazott meg.

Szeptemberben a brit Standard Chartered is elindítja tevékenységét Varsóban. Ez az iroda kezdetben 150 specialistának ad munkát a pénzügyi, technológia bűnözés elhárítása területén és egyéb szolgáltatásokban. Miután felfuttatják helyi szolgáltatásukat, 750 embert foglalkoztathatnak.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK