Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak Lengyelországban az év végéig 40 ezer négyzetméter új területtel bővül a CCC cipőboltjaik területe, külföldön mintegy 60 ezer négyzetméternyi új eladóteret akarnak létrehozni - derült ki Dariusz Milek, a vállalat elnöke szavaiból. Milek a negyedik leggazdagabb lengyel.

Az év végéig 569 ezer négyzetméterre bővítik üzleteik összterületét, ami 110 ezerrel több az év elejinél. A következő két évben is hasonló tempót terveznek: 2019-ig 300 ezer négyzetméterrel növelik kereskedelmi területeiket. Lengyelországban elérik a 255 ezer négyzetmétert, emellett éppen Magyarországon tervezik a legnagyobb fejlesztést. Az idei területi bővítés nagyjából 80 új boltnak felel meg csak Lengyelországban. ami persze nem azt jelenti, hogy ennyivel több üzletet nyitnak meg, mivel főként az áruházak terület növelik.

Kétkedő szakértők

A CCC Kelet-Európa egyik legnagyobb cipőkereskedelmi vállalkozása, céljuk az, hogy a régió minden országában ők legyenek az elsők ebben az ágazatban. A csoportnak az elmúlt év végén 862 üzlete volt, ebből 436 Lengyelországban. A tavalyi bevétel 3,191 milliárd zloty volt, amely 38 százalékkal több az egy évvel korábbinál. 2017-re 28 százalékos bővülést terveznek

A szakértők némi kétkedéssel fogadják a terveket. Szerintük nagyobb a kiábrándulás esélye, mint a pozitív meglepetésé. Felhívják a figyelmet arra, hogy a vállalat pozícióját rontja az internetes cipóvásárlás terjedése. A CCC jelenleg csak hazájában rendelkezik internetes áruházzal, ahonnan jövedelme mindössze tíz százalékát szerzi. Az internetes üzletek kiépítését 2018-ra tervezik.