Újabb neves gyártók látnak üzletet a villanyautókban

A legnagyobb brit autógyártó, a Jaguar Land Rover (JLR) bejelentette, hogy villanyautó gyártását tervezi Nagy-Britanniában.
MTI, 2016. november 27. vasárnap, 19:07
Fotó: Napi.hu

A cég néhány nappal azután közölte ezt, hogy a brit kormány 390 millió font (1 font=364,50 forint) támogatást hagyott jóvá a zöld technológia támogatására. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója azt mondta, hogy West Midlands-ban lenne a villanyautó sorozatgyártása.

A JLR a napokban mutatta be első villanyautóját a Los Angeles-i Autószalonon és nagyratörő tervei szerint autóinak csaknem fele villanymeghajtású lesz az évtized végére. A tengerentúli autószalonon a 2016-os Év zöld autója díjat a második generációs Chevrolet Volt kapta.

A Porsche évi 20 ezer elektromos autót értékesítene

A Porsche évente 20 ezer modellt értékesítene első, Mission E elnevezésű elektromos autójából, amelyet 2019-ben tervez bevezetni. Oliver Blume, a Volkswagen-csoporthoz tartozó német luxusautó márka vezérigazgatója erről az Automobilwoche magazinnak nyilatkozott.

A Porsche legalább 1400 új munkahelyet tervez létrehozni, hogy kifejlessze, gyártsa és értékesítse a Tesla S modelljének szánt riválisát, amelyet 2019-ben terveznek piacra dobni. A Mission E-t a Stuttgart-Zuffenhausenben található gyárban építhetik, a sportautónak várhatóan 500 kilométeres hatótávolsága lesz.

Korábban Uwe Hück, a Porsche felügyelőbizottságának alelnöke úgy nyilatkozott, legalább évi 10 ezer Mission E modellt kell értékesíteni a vállalatnak ahhoz, hogy nyereséges legyen. Az amerikai elektromosautó-specialista, a Tesla tavaly összesen 50 580 autót értékesített.

HOZZÁSZÓLÁSOK