Újabb szolgáltató központot nyit egy multi Budapesten

Budapesten nyitott üzleti szolgáltató központot az amerikai, energiagazdálkodásra specializálódott Eaton, amely a központban a tervek szerint 2016 végéig több mint 150 új munkahelyet teremt - jelentette be csütörtökön Budapesten Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Kurt McMaken, az Eaton régiós elnöke.
MTI, 2015. augusztus 13. csütörtök, 12:27
Fotó: Reuters

Az Eaton jelenleg Budapesten és Győrben már 350 munkavállalót foglalkoztat, az új központtal 2016 végéig mintegy 500-ra nő magyarországi alkalmazottainak száma. Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet, és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke beszédében hangsúlyozta: az új budapesti szolgáltató központ ügyfélszolgálati és értékesítést támogató funkcióval egészíti ki az Eaton EMEA-régióbeli villamosenergiai és hidraulikai üzleti tevékenységének támogatását.

Magyar Levente kiemelte: az Eaton döntése magyarországi jelenlétének bővítéséről annak bizonyítéka, hogy a magyar gazdaságban továbbra is nagy lehetőségek rejlenek. Hangsúlyozta, hogy az energetikai szektor, az energiagazdálkodás a jövő és a jelen fontos területe, egy magas hozzáadott értéket képviselő szektor.

Kurt McMaken elmondta, hogy a budapesti üzleti szolgáltató központ az ügyfélszolgálati és értékesítést támogató funkció mellett technikai és felhasználói segítséget nyújt majd a vásárlók, értékesítők, nagykereskedők, forgalmazók és viszonteladók számára megrendeléseik intézésével kapcsolatban. Kifejtette, hogy az Eaton 1995 óta van jelen Magyarországon, ekkor alapították meg a cég 100 százalékos leányvállalatát, a Klöckner Moeller Hungaria Kft.-t. 2008-ban vásárolta meg az Eaton a Moeller csoportot, majd nevét Eaton Industries Kft.-re változtatta 2010-ben.

Jelenleg Budapesten működik az Eaton értékesítési csapata, illetve a cég több mint 90 forgalmazóból és partnerből álló, 55 városra kiterjedő hálózatán keresztül végzi az értékesítést. A cég 250 munkavállalót foglalkoztató győri üzeme a vállalat áramkörvédelmi termék- és alkatrészgyártási globális kompetenciaközpontja, amely világszerte szolgálja ki az ügyfeleket az ipari alkalmazások, a megújuló energia és az elektromos közművek területén - fűzte hozzá az igazgató.

Kurt McMaken kiemelte: az Eaton több mint 100 éve működik, tavalyi globális árbevételük 22,6 milliárd dollárt tett ki, termékeiket 175 országban értékesítik, és több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztattak világszerte. Kifejtette, hogy tavalyi bevételükből 13,8 milliárd dollárt a villamosenergia szektorban érték el, villamossági termékek, valamint villamosenergiai rendszerek és szolgáltatások értékesítésével. További 8,9 milliárd dollár bevételt pedig az ipari szektor - hidraulika, légi ipar, járműgyártás - területén értek el.

Magyarországon kiváló tehetségek vannak, jó nyelvi felkészültséggel, ez is indokolta az üzleti szolgáltató központ budapesti megnyitását - mondta Kurt McMaken, hozzátéve: idővel 150-ről 250-re szeretnék emelni alkalmazottaik számát a központban.

Magyar Levente elmondta: gazdasági társadalmi, és politikai szempontból is fontos és döntő lesz a következő időszakban, hogy egy ország hogyan tudja rugalmas energetikai megoldásokkal biztosítani a fenntartható fejlődést. A beruházás kapcsán hangsúlyozta, hogy a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok idén is rendületlenül fejlődnek, évek óta kétszámjegyű növekedés van a magyar-amerikai kereskedelmi forgalomban, és a Magyarországra irányuló amerikai befektetések területén is.

Magyar Levente elmondta: az Eaton a következő években is több száz képzett magyar fiatalnak kínál perspektívát és munkahelyet, esetleg olyanoknak is, akik egyébként külföldön próbálnának szerencsét. Leszögezte, hogy az Eaton továbbra is számíthat a magyar kormány nyitottságára és segítségére. (képünk illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.08.14 12:06

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.08.14 09:22

Több nyelven beszélő, elektrotechnikusi, mérnöki tudással rendelkezők a célpont.
Ott több 100.000 a kezdő...nem titkárnői vagy call centeres állásokat hírdetnek. Az is kell persze.
Felhív a lengyel disztributor, hogy a napelemes rendszer kismegszakítóihoz kérne lengyel nyelven leírást és telepítési szaktanácsadást.
Most!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.08.14 08:19

@Pluralista: 140-150 ezer.

..plusz családi adókedvezmény ,ha van gyerek ..,de igazából nem sok ...

..szép-és erzsébet kártya van ???????????????????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pluralista, 2015.08.13 22:05

@hunorti: mennyi a nettó? Megmondom, kb. 140-15 ezer. Ezért csak annyit kell csinálni, hogy hallgatni egész nap a telefonban, hogy "fuck your fucking pumps motherfucker!", és erre válaszolgatni, hogy "yes, Sir, yes, Sir..." Szóval jó meló, próbáld ki!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

davdav, 2015.08.13 21:25

@hunorti:

Egyszerű. Ahelyett, hogy itt kártékonykodsz állami pénzen mint bérkommentelő, el kell menni pár állásinterjúra a céghez és megtudod amit szeretnél. Mondjuk ehhez lehet menni kell pár kört pár nyelven némi önálló gondolattal :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html