Újít a Tesco péntektől - győztek a vásárlók

A Tesco a jövőben - legalábbis Nagy-Britanniában - csak egyenes croissant-t fog árulni, mert vevői ezt részesítik előnyben a hagyományos, görbe termékkel szemben. A kis boltosok örülhetnek a hírnek, hiszen az ő megszokott croissant-juk így különlegessé válik.
Napi.hu, 2016. február 20. szombat, 11:23
Fotó: Napi.hu

A Tesco megalkotja az egyenes félholdat - kezdi cikkét a Guardian arra utalva, hogy a brit áruházlánc péntektől kezdve csak egyenes croissant-t fog árulni szupermarketjeiben. A vicc abból fakad, hogy sajátos pékáru francia neve félholdat jelent. A Tesco indoka a változtatásra egyszerű: vásárlói jobban kedvelik az egyenes croissant-t, mint a görbét.

Az áruházláncnál azt tapasztalták, hogy csökkenni kezdett a kereslet e termék iránt, ezért megkérdezték vásárlóikat, mit kellene másként csinálniuk ahhoz, hogy több croissant-t adhassanak el. A válaszok alapján kiderült, hogy 75 százalékuk előnyben részesíti az egyenesre gyúrt terméket. A fogyasztók indoklása sem túl bonyolult.

Könnyebb megkenni

Az egyenes croissant-t könnyebb megkenni akár vajjal, akár lekvárral. Az éhes fogyasztó gyetlen mozdulattal túl lehet az előkészítő műveleten, míg a félhold alakú termék esetén három kísérletet kell tennie, ami azzal a veszéllyel jár, hogy leejti a péksüteményt és/vagy összekenik magát.

A Tesco a vásárlói visszajelzések alapján más saját gyártású pékáruin és süteményein is változat. Az ízesített péksüteményekbe, például a kakaós csigába több csoki kerül, a sütikben pedig vastagabbak lesznek a krémrétegek.

Ez az igazi

A Guardian újságírói megkérdeztek egy Londonban működő, eredeti francia pékséget, mit szól a Tesco húzásához. Mint kiderült a croissant elkészítésének receptje szerint a terméket sütés előtt úgy kell begörbíteni, hogy a két vége összeérjen. A tulajt nem zavarja az áruházlánc döntése, sőt, örül neki, mert így ezentúl megalapozottabban kínálhatja saját áruját az igazi, az eredeti croissant-ként.

Ezt az imázst azzal a legendával is alátámaszthatja, amely szerint az első croissant-t Bécsben készítették a 17. században, és annak emlékére kanyarították félhold alakúra, hogy sikerült elüldözni a török csapatokat a város alól. Akár igaz ez a történet, akár nem, az iszlám fundamentalisták komolyan vették, ezért betiltották a croissant-t Szíriában.

Tunkolni jobb?

A Sainsbury és a Waitrose, Nagy-Britanni másik két nagy áruházlánca nem óhajtja követni a Tesco példáját - árulták el a Guardian érdeklődésére. Nem veszik le polcaikról a görbe croissant-t, de árulnak egyeneset is. A Waitrose szóvivője azzal érvel emellett, hogy termék fogyasztásának legjobb módja, ha egy adag lekvárt tunkolva esszük meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

joso007, 2016.02.20 16:38

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

papagaga, 2016.02.20 11:50

Mar majdnem elhittem hogy valami jo hir a Tescorol..........sajnos csak egy hulyeseg..........a vasarlok vegyszermentes ......kemiai adalekanyagoktol mentes elelmiszert szeretnenek...........ezt mikor teljesiti a Tesco...........Ha veletlenul salatat vagy hasonlo zoldseget veszel a tescoban es ennek elfogyasztasa utan roszul leszel az azert van mert a teszko csakis kivalo elelmiszereket arul..........ezt bizonyitja az egyenes kifli is.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pisces85, 2016.02.20 11:38

Micsoda hír, micsoda hír! Ez ám a valami! Ez igen ez győzelem, ezek után jöhet az egyenes uborka stb.! Ez a harc lesz a végső! (Tessék mondani mennyit fizetett ezért a semmiért a nagy Népetető?)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html